Dicsőítés

dicsőítésHisszük, hogy Isten mindegyikünknek ad különleges ajándékokat, tehetséget és kedves Ő előtte, ha ezeket az Ő dicsőségére és egymás épülésére használjuk.

A zene csodálatos dolog. Az benne a különleges, hogy könnyedén átjut az áthatolhatatlannak tűnő falakon, kifejezi azt, amit szavakkal lehetetlen vagy nagyon nehéz. A zene fontos szerepet tölt be a keresztény életében. De be kell látnunk, hogy nem a jó hang vagy a jó hangszer az igazi dicséret alapja, hanem az, ahogy a szívünk az Úr érintésére válaszol. Az a tény, hogy dicsőítésvezetőként a gyülekezet előtt állunk nem adhat okot arra, hogy magunkat mások fölé helyezzük. Mint ahogy vannak pásztoraink, de MINDENKI tanítvány is, úgy vannak dicsőítésvezetők, de MINDNYÁJAN Istent dicsérők vagyunk. Együtt állítunk trónt az Úrnak az első akkordtól az utolsó hangig, a dicsőítő csapat felelőssége pedig csupán annyi, hogy mindez szép rendben, egyszerre történjen, az Úr áttetsző eszközeként megmaradva. Az a vágyunk, hogy az emberek meglássák Jézust.

Hisszük, hogy Isten méltó a dicséretre, és még az örökkévalóság is kevés lesz ahhoz, hogy beteljünk az Ő szépségével, kegyelmével, szeretetével és mindazzal, amit értünk tett, tesz és tenni fog. Ezért életünk minden pillanatában Őt dicsérjük a gondolatainkkal, cselekedeteinkkel és tetteinkkel. A zene általi dicséretek ennek kifejezésében segítenek, és ezért minden alkalommal, amikor összegyűlünk, ily módon is dicsérjük az Urat.

A zenei szolgálat nagyban vesz részt az evangelizációs alkalmainkon, a konferenciákon.

(C) Golgota Keresztény Gyülekezet - NyíregyházaINDIKÁTOR Webfejlesztő Kft.
üres